Zapraszam
na kolejny przewodnik po naszych lunch boxach z zeszłego tygodnia J
1.
-
„krupnik” z ryżem, czyli mój sposób na pierwszy posiłek po zatruciu; zupa na
wywarze z kurczaka z warzywami (marchewka,
pietruszka, seler) z dodatkiem ryżu, natki pietruszki, koperku,
soli i pieprzu
2.
-
leczo z kiełbasą z dzika (kiełbasa produkcji mojego taty)
- chleb razowy na zakwasie z ziarnami
3.
-
pulpeciki z indyka gotowane na parze z dodatkiem sosu koperkowego
- ryż z tymiankiem
-
sałtaka: dla mnie gotowana na parze młoda marchewka, dla T. mieszanka sałat,
pomidorki koktajlowe, oliwki; sos: olej lniany, ocet balsamiczny, musztarda,
zioła prowansalskie
4.
-
grillowana na parze pierś z indyka (z dodatkiem rozmarynu, czosnku, czosnku niedźwiedziego,
soli i pieprzu
-
brązowy ryż z natką pietruszki
-
sałatka: dla mnie strata na tarce marchewka z jabłkiem (doprawiona sokiem z
cytryny); dla T. grillowana cukinia z dodatkiem ziół prowansalskich, soli i
pieprzu
5.
-
kotlety mielone (wieprzowo-wołowe) z dodatkiem szałwii, czosnku, cebulii, soli,
pieprzu
-
kasza gryczana (mieszana palona i niepalona) z dodatkiem ziół prowansalskich i
odrobiny czosnku
- sałatka:
grillowana cukinia z tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem
Voilà! Smacznego,
Weronika
Komentarze
Prześlij komentarz