niedziela, 17 maja 2015

Lunch boxy do pracy 12

Zapraszam na kolejny przewodnik po naszych lunch boxach z zeszłego tygodnia J


1.
- „krupnik” z ryżem, czyli mój sposób na pierwszy posiłek po zatruciu; zupa na wywarze z kurczaka z warzywami (marchewka, pietruszka, seler) z dodatkiem ryżu, natki pietruszki, koperku, soli i pieprzu

2.
- leczo z kiełbasą z dzika (kiełbasa produkcji mojego taty)
- chleb razowy na zakwasie z ziarnami

3.
- pulpeciki z indyka gotowane na parze z dodatkiem sosu koperkowego
- ryż z tymiankiem
- sałtaka: dla mnie gotowana na parze młoda marchewka, dla T. mieszanka sałat, pomidorki koktajlowe, oliwki; sos: olej lniany, ocet balsamiczny, musztarda, zioła prowansalskie

4.
- grillowana na parze pierś z indyka (z dodatkiem rozmarynu, czosnku, czosnku niedźwiedziego, soli i pieprzu
- brązowy ryż z natką pietruszki
- sałatka: dla mnie strata na tarce marchewka z jabłkiem (doprawiona sokiem z cytryny); dla T. grillowana cukinia z dodatkiem ziół prowansalskich, soli i pieprzu

5.
- kotlety mielone (wieprzowo-wołowe) z dodatkiem szałwii, czosnku, cebulii, soli, pieprzu
- kasza gryczana (mieszana palona i niepalona) z dodatkiem ziół prowansalskich i odrobiny czosnku

- sałatka: grillowana cukinia z tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem

Voilà! Smacznego,
Weronika 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz