poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Lunch boxy do pracy 28

Zapraszam na kolejną porcję lunch boxów do pracy!
Pięknego i słonecznego tygodnia Wam życzę!


1.
- gotowany na parze dziki łosoś
- ziemniaki z dodatkiem natki pietruszki i rzeżuchy
- gotowane na parze warzywa:  brokuł i marchewka z dodatkiem sosu czosnkowego

2.
- gotowane na parze pulpeciki z mięsa z indyka, z dodatkiem cebuli, szpinaku, czosnku, tymianku, szałwii, słodkiej papryki, soli i pieprzu
- ryż basami z zielonym groszkiem i rzeżuchą
- grillowana cukinia (z dodatkiem tymianku, czosnku, soli i pieprzu) i pomidorki koktajlowe

3.
- duszone warzywa z sorgo w sosie pomidorowym (cukinia, marchew, papryka, pieczarki, cebula, pomidory, passata pomidorowa, przyprawy)

4.
- kurczak duszony w sosie porowo-śmietanowym
- kuskus z warzywami
- mieszanka sałat z niewidocznym na zdjęciu sosem winegret

5.
-  potrawka z warzyw (cukinia, papryka, marchew, szpinak) z tofu po chińsku
- odrobina ryżu basmati

Voilà! Smacznego,
Weronika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz