Zastanawiacie się, co przygotować na lunch do pracy? Mam dla Was małą insporacje i ściągawkę, która pomoże zaplanować zakupy w tym tygodniu!
1.
Pulpety z indyka faszerowane suszoną śliwką, morelą oraz mozarellą
Mini pieczarki duszone w białym winie i tymianku, z dodatkiem sosu sojowego i pieprzu, kolorowe pomidorki cherry, świeża bazylia
Pieczone ziemniaczki z przyprawami (czosnek, papryka słodka, curry, suszone warzywa, sól, pieprz, pieprz cayenne)
Ketchup
2.
Kotlet schabowy panierowany w
otrębach i ziarnach słonecznika smażony na smalcu
Gotowany ryż basmati z zielonym
groszkiem
Brokuł z oliwą oraz pestkami dyni
3.
Tartaletki z ciasta francuskiego ze szparagami, pomidorkiem i boczkiem oraz w drugiej wersji z wędzonym łososiem
4.
Zupa warzywna z pomidorami, zieloną soczewicą i ciecierzycą
Natka pietruszki, kolendra, cytryna
Na drugie śniadanie: sałatka z
kindziukiem, papryką, rzodkiewką i kiełkami; sos czosnkowy
5.
Smażony filet z dorsza z
koperkiem; cytryna
Smażony ryż z warzywami (czerwona
papryka, marchew, cukinia, pieczarki, cebula), z dodatkiem sosu sojowego,
imbiru, czosnku, kuminu, pieprzu cayenne, soli i pieprzu, natka pietruszki
Voilà! Smacznego,
Weronika
Komentarze
Prześlij komentarz