Jesień tuż tuż.. ale nie zwalniamy tępa! Dalej jemy świeże owoce i warzywa. Inwestyjmy w świeżę witaminy puki jeszcze mamy możliwość.
Poniżej znajdziecie kolejne inspiracje na nadchodzące dni. Pięknego tygodnia!
Schab faszerowany śliwką i morelą
Duszona cukinia, z dodatkiem tymianku, czosnku, soli i pieprzu, posypana pestkami dyni
Buraczki z cebulką
Przekąska: mix warzyw (mini marchewki, szpinak, papryka, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka)
2.
Tarta szpinakowa z suszonymi pomidorami i fertą, na spodzie z ciasta francuskiego, z Szynką Brandenburską
3.
Smażona pierś z kurczaka,
marynowana w chutney’u z cebuli
Duszona kasza pęczak z warzywami
(papryka czerwona, suszone pomidory, brukselka, brokuł, cebula, pieczarki) z
dodatkiem sosu sojowego, sosu rybnego, imbiru, czosnku, chilli, soku z cytryny
pieprzu i soli, kolendra
4.
Smażone tofu
Smażony ryż z warzywami (marchew, papryka, pieczarki) z czosnkiem, imbirem, kuminem, pieprzem cayenne, sokiem z limonki, kolendrą, solą i pieprzem
5.
Filet z kurczaka z tymiankiem,
czosnkiem i sokiem z cytryny
Smażony ryż z cukinią papryką i
cebulą
Marchewka z jabłkiem i sokiem z
cytryny
Drugie śniadanie: Brownie z
burakami
Przekąska: mix warzyw (mini marchewki, papryka, seler
naciowy, rzodkiewka)
Voilà! Smacznego,
Weronika
Komentarze
Prześlij komentarz