Lunch boxy do pracy 48

Jesień tuż tuż.. ale nie zwalniamy tępa! Dalej jemy świeże owoce i warzywa. Inwestyjmy w świeżę witaminy puki jeszcze mamy możliwość.
Poniżej znajdziecie kolejne inspiracje na nadchodzące dni. Pięknego tygodnia!
1.
Schab faszerowany śliwką i morelą
Duszona cukinia, z dodatkiem tymianku, czosnku, soli i pieprzu, posypana pestkami dyni
Buraczki z cebulką
Przekąska: mix warzyw (mini marchewki, szpinak, papryka, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka)

2.
Tarta szpinakowa z suszonymi pomidorami i fertą, na spodzie z ciasta francuskiego, z Szynką Brandenburską

3.
Smażona pierś z kurczaka, marynowana w chutney’u z cebuli
Duszona kasza pęczak z warzywami (papryka czerwona, suszone pomidory, brukselka, brokuł, cebula, pieczarki) z dodatkiem sosu sojowego, sosu rybnego, imbiru, czosnku, chilli, soku z cytryny pieprzu i soli, kolendra

4.
Smażone tofu
Smażony ryż z warzywami (marchew, papryka, pieczarki) z czosnkiem, imbirem, kuminem, pieprzem cayenne, sokiem z limonki, kolendrą, solą i pieprzem

5.
Filet z kurczaka z tymiankiem, czosnkiem i sokiem z cytryny
Smażony ryż z cukinią papryką i cebulą
Marchewka z jabłkiem i sokiem z cytryny
Drugie śniadanie: Brownie z burakami
Przekąska:  mix warzyw (mini marchewki, papryka, seler naciowy, rzodkiewka)

Voilà! Smacznego,
Weronika

Komentarze